Mystery Monday

Must Do: Alpaca Wandeling

21 januari 2018

Je hebt ze vast wel eens op Facebook voorbij zien komen: alpaca’s. Die heerlijke knuffelbare beestjes. Nu heb ik gewandeld met deze alpaca’s. En ik kan alvast verklappen, het is fantastisch! Wil je weten hoe, wat, waar, waarom? Lees snel verder!

Alpaca lover

Even geen flamingo’s deze keer.(Daar valt niet mee te wandelen) Maar echt iets heel schattigs, de alpaca. Niet te verwarren met de lama, deze is iets minder schattig.

De alpaca is de laatste tijd een ware ‘hype’ geworden. Waarschijnlijk door het schattige en knuffelbare uiterlijk. Je hebt vast wel een filmpje van ze gezien op Social Media.

Alpaca’s komen oorspronkelijk uit het Andes gebergte waar ze worden gehouden als huisdier. Verrassend feitje: ze kunnen niet in het wild leven. Een alpaca moet namelijk geschoren worden, anders gaan ze dood door de hitte..

Alpaca’s zijn ook heel sociaal en echte kuddedieren. Mocht je nu echt zelf een alpaca willen, dan dien je er niet 1 maar minimaal 2 of 3 aan te schaffen. Anders is het echt zielig. En je hebt een beetje ruimte rond je huis nodig.

Achter mijn huis ligt niet bepaald veel land, dus heb ik gekeken naar een andere alpaca optie.

Alpacafarm Vorstenbosch

Sinds kort kun je dus ook in Nederland wandelen met alpaca’s. Voorheen moest je een ritje naar België maken. Toen ik zag dat het in Nederland ook mogelijk was heb ik direct mijn mede alpacaliefhebber een berichtje gestuurd. (Anne is misschien nog wel gekker op alpaca’s).

Na een kleine zoektocht op Google kwamen we uit bij alpacafarm Vorstenbosch. Deze boerderij ligt in de buurt van Den Bosch, voor ons een uurtje rijden en dus de dichtsbijzijnde.

Alpaca wandeling

Bij aankomst zie je de alpaca’s al in de wei staan. Aaaah, zo schattig! (Was onze eerste reactie). In de stal werden we vriendelijk ontvangen door een medewerkster van de alpacafarm met koffie en thee. Daar kon je ook direct de alpaca’s bewonderen.

Na een korte uitleg worden de alpaca’s ‘gepresenteerd’. Per 2 personen 1 alpaca. Wanneer je denkt ‘hey, die vind ik leuk’, kun je dat aangeven en wordt de alpaca je vriendje voor de aankomende 2 uur. Ja, je leest het goed! Je gaat namelijk 2 uur lang wandelen met de alpaca. Genoeg tijd dus om de alpaca om de beurt vast te houden, selfies te maken en even knuffelen.. Zorg dus dat je goede wandelschoenen aantrekt of bij je hebt en lekker zittende kleding.

Dit is Mabel, onze alpaca:

Je loopt heerlijk door het bos heen in een groep van maximaal 16 personen. Voordeel, dit is een stuk gezonder dan een dagje Netflixen. Onderweg stop je een paar keer zodat er tijd is voor foto’s én er wordt meer verteld over de alpaca.

Kijk mee:

En ook nog bewegende beelden:

Praktische informatie

De alpacafarm is van Willem-Mathijs en Anne. Hij ligt dus in Vorstenbosch, vrij centraal.

Wil je ook met alpaca’s wandelen? Je kunt een alpacawandeling reserveren via de website van alpacafarm. Een wandeling kost €20,- per persoon. Wacht niet te lang! De wandelingen zijn erg populair en zitten al vol t/m begin mei. Op Moederdag vindt er ook een wandeling plaats.. Tip! Dat vind je moeder beslist ontzettend leuk! (Ik denk dat zelfs mijn vader stiekem met een alpaca wil wandelen..)

Op 3 mei worden de alpaca’s wel geschoren, dan hebben ze daarna een heerlijk zomervachtje.

En, wie gaat nu direct een alpacawandeling boeken! Je wordt er ook heerlijk zen van, werkt beter dan Netflix.. 😉

XOXO,

Mariska

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Must Do voor iedere dierenvriend: selfietime – Fashion & Flamingos 1 april 2018 at 18:00

    […] alpaca’s! Recent heb ik dan ook gewandeld met alpaca’s in Vorstenbosch, dit verslag lees je in deze blog. Tijdens deze wandeling heb je echt wel even de tijd om een selfie te maken, mits je alpaca […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: