Mystery Monday

Het mysterie van pigmentvlekken..

22 juli 2019

In deze ‘mystery monday’: vandaag het sprookjesachtige verhaal van mijn pigmentvlekken. Met dé tip waardoor die van mij sterk verminderd zijn!

Mystery Monday

Enfin, eerst even de mystery monday uitgelegd. Dit is dus de dag waarop alle categorieloze blogs geplaatst worden. Daardoor blijft het dus een verrassing wat het onderwerp is.

Pigmentvlekken

Nu over naar de orde van de dag: pigmentvlekken. Ik dacht vandaag eigenlijk na over een onderwerp en dit schoot mij te binnen. Waarschijnlijk ook omdat vrij recent, gisteren, mij vader nog een opmerking maakte ‘dat mijn vlekken veel minder waren geworden’.

Als het zelfs mijn vader opvalt dan zijn ze wel echt verminderd!

Het begin

Ik weet niet eens meer wanneer mijn ‘vlekken’ op kwamen zetten. Dat is echt al jaren geleden. Laat ik voorop stellen dat er meerdere oorzaken voor kunnen zijn. Het kan zijn dat je vroeger een keer heel erg verbrand bent. (Wie niet, hoor ik je denken) Het kan door medicijngebruik komen of bijvoorbeeld door anticonceptie. Nu hebben mijn nichten ook pigmentvlekken dus wellicht runs it in the family.

Wat de oorzaak ook is, je komt er behoorlijk lastig vanaf kan ik je zeggen! Volgens mij heb ik ondertussen iedere crème specifiek voor pigmentvlekken geprobeerd. Conclusie: werkte niet.

Ik wilde eigenlijk een peeling of laserbehandeling uitproberen maar ook hierbij is er geen garantie dat het verdwijnt. Of het komt later weer terug. Ook niet echt een optie..

Imperfectie

Hierdoor heb ik mij op een gegeven moment maar neergelegd bij de vlekken in mijn gezicht. In de winter waren ze bijna niet zichtbaar. Daarentegen kreeg ik in de zomer best wel vaak opmerkingen.: “ Er zit iets op je gezicht” “Ben je nou zo verbrand in je gezicht?”. Zelfs mensen die over mijn gezicht gingen wrijven. Perfectionist dat ik ben, heb ik tóch geprobeerd om dit te ‘omarmen’. Want echt helemaal niemand is perfect. En dat is juist mooi.

De oplossing

Laat ik erbij zeggen: dit werkt voor mij. Dat wil niet zeggen dat het voor iedereen werkt. Maar ik heb nu al van meerdere mensen te horen gekregen dat mijn vlekken zijn verdwenen. HOE?

AA8D6AC3-F795-47A9-9A19-015D7F2C39AB

Door simpelweg iedere dag met deze dagcrème van Nivea te smeren. Dit is een dagcrème met factor 30 die je gezicht dus goed beschermd. Daarnaast ruikt de crème lekker en is deze niet vettig. Ik zweer erbij! (Mijn moeder overigens ook..)

Zie hieronder 2017 / 2018 / 2019:

7754AF82-926D-4DA6-9365-BBAC7E50781B.jpeg

Wanneer je zelf last hebt van pigmentvlekken hoop ik dat dit voor jou ook werkt!

En remember: true beauty comes from within..

XOXO,

Mariska

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: