Travel Thursday

10 x wat te doen in Miami!

17 maart 2019

Heb je binnenkort een Miami vakantie op de planning staan? Of staat deze bestemming op je wishlist? Lees dan snel verder voor de leukste plekken & activiteiten !

Miami tips

In 2005 ben ik voor de eerste keer in Miami geweest. Toen vond ik het oké maar een beetje een bouwput en wat verpaupering hier en daar.

In 2018 was het tijd om Miami een tweede kans te geven. Samen met mijn zus en vader vertrokken we met de Dreamliner naar Miami. We verbleven in het RIU Plaza Miami Beach. Top hotel én als je een beetje de aanbiedingen afwacht ook echt goedkoop. Wij zaten er 9 dagen voor €520,- per persoon, logies.

Deze keer hebben we best veel bekeken in Miami. En echt, wat hebben ze hun best gedaan in die stad. Het is echt heel mooi geworden en een ontzettend bruisende badplaats die voor ieder wat wils heeft!

Hierbij mijn tips:

1:Gratis openbaar vervoer

Het verkeer rondom Miami is erg druk. Om te stimuleren dat men de auto vaker laat staan, heeft de burgemeester destijds gratis openbaar vervoer ingesteld.

Miami Trolley

De trolley rijdt zowel in Miami Beach als in Miami Downtown. Ter info: deze 2 gedeeltes worden door bruggen verbonden. De trolley rijdt een bepaalde route, net als een bus. Je kunt gratis opstappen. Zo gingen wij vrij eenvoudig naar South Beach vanuit het hotel. Echt heel handig!

2: Happy Hour

Ook in Miami hebben ze happy hour! Onze eerste avond zijn we dan ook direct met de trolley naar South Beach gegaan. Hier heb je een mooi winkelgebied, Collins Avenue. Daar later meer over!

Ocean Drive is wellicht de bekendste straat van heel Miami. Deze weg loopt langs het strand. Hier heb je veel restaurants en hotels zitten die aanbiedingen hebben tijdens happy hour. De meest iconische is de grote cocktail! Een soort vissenkom.. Wij zaten bij het Carlyle Cafe. Een cocktail kost wel zo’n 25 dollar maar de tweede is gratis!

3: Big Bus

Wie kent deze iconische dubbeldekkers niet?! Ik had via Groupon goedkope tickets voor 2 dagen gekocht. Dit is ideaal om veel te zien! Je kunt ook nog eens mooie foto’s maken vanaf de bus en je zit lekker in de buitenlucht. Dus je wordt ook nog eens bruin.

4: Biscayne Bay

Dit is echt zo’n leuk stukje Miami! Net over de brug in downtown tref je Biscayne Bay aan, overstappunt van de Big Bus. Hier vind je winkeltjes, restaurantjes, het Hard Rock café en boottochten.

Er staat ook nog wel eens een band te spelen. Echt een heel gezellige plek! Loop ook bij het Hard Rock Café naar binnen. Hier vind je allerlei ingelijste pronkstukken van grote sterren. Een soort museum.

5: Wynwood Walls

Wynwood is een vrij culturele wijk waar je veel muurschilderingen kunt zien. De Wynwood Walls is een soort park met allerlei muurschilderingen. Je kunt hier gratis naar binnen. Erg mooi om te zien en bovendien echt een Instagram hotspot!

6: Little Havana

Na de Wynwood Walls gingen wij met de Big Bus door naar Little Havana. Deze Cubaanse wijk stond vroeger niet goed bekend maar is echt een aanrader! Je kunt er heerlijk én goedkoop eten bij een Cubaans café, waar ook live muziek is. Old’s Havana heet dit restaurant.

Daarnaast is er ook een Domino park waar men de hele dag domino speelt, een Cubaanse traditie. Uiteraard kun je er ook Cubaanse sigaren kopen of traditionele gebakjes.

7: Baywatch huisjes

Het strand mogen we natuurlijk niet vergeten! Dit was bij ons hotel vrij breed. De strandbedden zijn niet gratis. Wij liepen meestal gewoon even naar het strand. De zee zat vol met zeewier en was vrij ruig. Wel staan er veel ‘lifeguard’ huisjes op het strand die echt een gaaf uiterlijk hebben! Weer zo’n Instagram hotspot..

8: Everglades

In 2005 zijn we ook bij de Everglades geweest. Helaas toen geen alligator gezien. Nu dus een tweede poging gedaan. We hadden deze tour geboekt via TUI in het hotel. Deze keer gingen we naar het Everglades Holiday Park in Fort Lauderdale. Hier hadden ze airboats met een overkapping waardoor je niet kapot ging van de hitte op de boot. De ‘ranger’ ging echt op zoek naar een alligator. Deze hebben we dan ook gezien, meerdere keren!

9: Shoppen

Zoals hierboven al gezegd kun je bij Collins Avenue goed shoppen. De Zara zit er, Victoria’s Secret, boetiekjes, restaurantjes.

Maar wil je echt goed shoppen? Ga dan naar de Dolphin Shopping Mall. Wij hebben de transfer in het hotel geregeld. Het is zo’n 45 minuten rijden vanaf Miami Beach. De shopping mall is wel overdekt helaas. Hier vind je Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Guess, Levi’s, Nike.. En nog veel meer! Ook is er een food court waar echt een ontzettend goed Mexicaans restaurant zit, naast de Burger King.

10: Sport

Wij waren helaas buiten het sportseizoen in Miami maar een wedstrijd bezoeken is echt een aanrader! In San Francisco ben ik er namelijk wel geweest. Baseball kan gigantisch lang duren. Kies daarom eerder voor basketbal of American football. De Miami Heats spelen basketbal, deze arena ligt naast Biscayne Bay. De Miami Dolphins spelen football. Check van tevoren de websites van de teams om te kijken of ze thuis spelen. De kaartjes kunnen erg prijzig zin!

In Miami kun je naast relaxen dus ook echt veel doen! Je kunt ook nog gaan clubben, Armin van Buuren, Afrojack en Ryan Marciano & Sunnery James draaien met de regelmaat in clubs in Miami. Er zijn wel kaarten nodig en er een wat nette dresscode in de clubs.

En, ga je al boeken?

XOXO,

Mariska

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: